
Poprzez inicjatywę wspólnego zaopatrzenia w Gwatemali, doTERRA pobiera wysokiej jakości nasiona kardamonu, które są destylowane, by uzyskać olejek kardamonu, który wspeira przewód pokarmowy i układ oddechowy. * Kardamon jest bliski do imbiru i znany jest jako droga przyprawa do gotowania, który ma korzystne działanie dla układu pokarmowego. Kardamon jest powszechnie stosowany, aby pomóc łagodzić wszelkiego rodzaju dolegliwości żołądkowe. * Jego wyraźny zapach buduje pozytywny nastrój. Kardamon ma również znaczący wpływ na drogi oddechowe ze względu na wysoką zawartość 1 i 8-cyneolu, który ułatwia oddech i utrzymuje zdrowy stan dróg oddechowych. * Kardamon pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i dodaje się go do tradycyjnych indyjskich słodyczy i herbat ze względu na jego chłodny, miętowy zapach i smak. Olejek eteryczny doTERRA Kardamon uzyskiwany jest z nasion kardamonu uprawianych w Gwatemali, przy ścisłych normach badań CPTG Certyfikatu Czystej Klasy Terapeutycznej ®. Dzięki współpracy i odpowiedzialnemu pozyskiwaniu jesteśmy w stanie mieć znaczący wpływ na życie lokalnych partnerów, zapewniając lepszych warunków życia tym społecznościom rolniczym.
Podstawowe zalety:
Pomaga złagodzić niestrawność i utrzymać ogólny stan zdrowia przewodu pokarmowego *
Ułatwia oddychanie i wspeira układ oddechowy *
Pomaga łagodzić okolicznościowe uczucia dyskomfortu żołądkowego *
Aromatyczna przyprawa do gotowania i pieczenia
Zastosowanie:
Użyj wewnętrznie jako część codziennego dbania o zdrowie i wsparcia zdrowych funkcji przewodu pokarmowego. *
Rozproszone lub stososowany miejscowo ułatwia oddech.
Dodaj do chleba, koktajli, mięs, sałatek dla wzmocnienia smaku żywności i poprawy trawienia. *
Rozproszone lub wdychany bezpośrednio daje poczucie otwartości i jasności umysłu.
Jak stosować?
Dyfuzor: Użyj od trzech do czterech kropli w dyfuzorze.
Stosowanie wewnętrzne: Rozpuścić jedną kroplę w 100 ml cieczy.
Miejscowe zastosowanie: stosować jedną lub dwie krople dla wybranego obszaru ciała. Połącz z olejem kokosowym doTERRA, aby zminimalizować wrażliwość skóry.
Opis aromatu:
Pikantny, owocowy, ciepły, balsamiczny
Metoda pozyskiwania:
destylacja parą
Część rośliny:
Ostrzeżenia: