Rozmaryn chociaż często używany jest do gotowania, rozmaryn od dawna czczony był w wielu kulturach ze względu na swoje właściwości i energetyzujący zapach. Rozmaryn jest aromatyczny, a jego liście są często stosowane do żywności jako dodatek smakowo-zapachowy. Wraz z jego zastosowaniem kulinarnm, rozmaryn ma wiele zalet. Rozmaryn wspiera zdrowe trawienie i funkcjonowanie narządów wewnętrznych.  Czczony przez uzdrowicieli, rozmaryn był uznanwany za święty przez starożytnych grecków, rzymian, egipcjan, a także w  kulturze hebrajskiej. Zielny i energetyzujący zapach rozmaryn jest często wykorzystywany w aromaterapii. Stosowane wewnętrznie, pomaga zredukować napięcie nerwowe i zmęczenie. Do dzisiejszych czasów francuskie szpitale używały Rozmarynu do dezynfekcji powietrza, dopóki nachalna działalność koncernów farmaceutycznych nie zastąpiła go szkodliwymi, droższymi i prawie już nie działającymi antybiotykami.

 

Podstawowe zalety:

  • Wspiera zdrowe trawienie 
  • Wspiera zdrowe funkcję oddechowe
  • Pomaga zmniejszyć napięcie nerwowe i zmęczenie

 

Zastosowanie:

  • Rozlany podczas nauki pomaga utrzymać koncentrację.
  • Wewnętrznie zmniejsz` napięcie nerwowe i zmęczenie. 
  • Dodaj 1-2 kropli olejku rozmarynu do mięs i ulubionych posiłków jako aromat oraz wsparcie zdrowego trawienia. 

 

Instrukcje stosowania

Dyfuzor: Użyj trzy do czterech kropli w dyfuzorze wyboru. 
Stosowanie wewnętrzne: Rozpuścić jedną kroplę w 100 ml cieczy. 
Miejscowe zastosowanie: stosować jedną lub dwie krople na wybraną część ciała. Rozcieńczyć oleju kokosowym doTERRA, aby zminimalizować wrażliwość skóry. Zobacz dodatkowe ostrzeżenia poniżej.

 

Opis aromatu:

Camphoraceous, zielny
 
Metoda pozyskiwania:
destylacja parowa
 
Część rośliny:
Kwiat, liść
 
Główne składniki:
1, 8-cyneol, α-pinen, kamfora 

Może podrażniać skórę. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub pod opieką lekarza, należy skonsultować się z lekarzem. Unikać kontaktu z oczami, uszami i wewnętrznych obszarów wrażliwych.